Business coach voor ondernemers

De focus van business coaching is het helpen van ondernemers bij het succesvol maken van hun bedrijf. Een belangrijke succesfactor van een bedrijf is de persoonlijke ontwikkeling van de mens achter het bedrijf. Heb je het zelfvertrouwen om door te pakken op de juiste momenten? Heb je de juiste visie en is deze getoetst aan de markt? Of zit je in de fase dat je een nieuwe visie wilt ontwikkelen? De 2e succesfactor is praktische kennis. Heb je alle kennis in huis om succesvol te worden als ondernemer? Moet je jezelf scholen op het gebied van marketing of ga je bijv. financiele kennis inkopen? Business coaches helpen op beide vlakken.

 

Wat is een business coach?

Een business coach is gericht op het verbeteren van ondernemerschap. Het persoonlijk welzijn staat hierbij voorop. Hard werken en veel geld verdienen is natuurlijk ok maar gelukkig zijn is net zo belangrijk. Een goede business coach zal altijd zorg dragen dat deze 3 factoren in balans zijn.

 

Hoe herken je een goede business coach?

De twee belangrijkste factoren die een business coach goed maken zijn: 1 het succes dat de business coach zelf heeft gehad in ondernemen en 2 de training die de coach zelf heeft genoten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Je kan als je zeker wilt weten of je te maken hebt met een goede business coach altijd de volgende 2 controlevragen stellen: 1 Heeft de business coach een bedrijf (gehad) met meer dan een 1 miljoen omzet? 2 Heeft de coach een lange gecertificeerde coachopleiding gedaan? Als de business coach op beide vragen met een kloppend antwoord komt kan je er vanuit gaan dat de business coach waar je mee wilt afspreken serieus met het vak bezig is. Het is soms lastig om door de marketing van een business coach heen te prikken, toch is het de moeite waard om dit wel te doen, jij wilt immers succesvol worden en daar hoort goed door onzin heen kunnen prikken ook bij. De gouden regel is dan altijd: ”if it looks too good to be true, it probably is”.

 

Wanneer ga je naar een business coach?

Een bezoek aan de business coach breng je niet alleen om problemen op te lossen. Het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan het formuleren van een nieuwe visie. Bijvoorbeeld als je even niet verder komt met je bedrijf en je weet niet waardoor dit komt. Een business coach kan samen met jou kijken naar dit soort problemen en hier een oplossing voor bedenken. Samen gaan jullie met dit plan van aanpak aan de slag. Daarmee voorkom je dat deze issues zich opstapelen en je met een ontevreden gevoel naar je werk gaat. Of nog erger: dat je met psychologische klachten te maken krijgt. Voorkomen is beter dan genezen!

 

Wanneer jij met vragen loopt, zoals “Hoe kan ik succesvol worden als ondernemer”, of “Wat is mijn volgende stap? of ”Hoe ga ik om met stress?” kan een bezoek aan de business coach voor jou een uitkomst zijn. Samen met de business coach ga je helder in beeld brengen op welke vragen je antwoord wilt. Vervolgens wordt er een plan opgesteld en kun jij op weloverwogen manier tot actie overgaan.

 

Naar de kern van jouw vraagstuk met een business coach

Een business coach zal altijd eerst op zoek gaan naar de kern van het vraagstuk. Waar loopt je vast? Waar wil je harder gaan? Waarom heb je zoveel stress? Jouw welzijn staat altijd voorop omdat jij het instrument bent die het moet gaan waarmaken. Een business coach heeft veel kennis in huis over hoe om te gaan met een torenhoge ambitie en hoe je dit snel kan omzetten naar succes. Er op letten dat alles in balans blijft is daarbij erg belangrijk: Work hard, play hard, rest hard!

 

Business coach worden?

Heb je zelf interesse om business coach te worden? Een goed begin is om te starten met een gecertificeerde coachopleiding. Ik kan zelf de Coachopleiding: Foundation aanraden om te beginnen. Je gaat tijdens een goede coachopleiding met jezelf aan de slag als instrument. Dit is belangrijk omdat coaching gaat over de klant en niet over jou. Jij helpt mensen hun ware potentieel naar boven te halen. Coaching gaat dus per definitie verder dan een adviesrol en heeft een bijzonder positieve impact op het leven van mensen.

 

Business coach Tosca Gort

Tosca Gort is een business coach met meer dan 10 jaar ervaring. Als Arbeids- en Organisatiepsycholoog en oprichter van GORTcoaching B.V. en GORTcoaching opleidingen B.V. kan ze jou helpen met vraagstukken op zowel persoonlijk als zakelijk gebied. Haar specialisaties zijn: DGA’s (van o.a. familiebedrijven), groeiondernemers, leiderschap, persoonlijk geluk, stress en hervinden van passie/visie.

 

Heb jij verder nog vragen op het gebied van business coaching? Neem dan gerust contact op.