dec 10, 2018 | Pers | 0 Reacties

AD.nl – Deze Belgische werknemers schakelen over op een werkweek van 30 uur

Pers | 0 Reacties

Geschreven door Website

Bij de Belgische vrouwenvereniging Femma schakelen alle werknemers in 2019 over op een werkweek van 30 uur. Vakbonden en werkgever hebben daar een cao over ondertekend.

Volgens Femma biedt een fulltime werkweek van 38 uur of meer te weinig evenwicht tussen werk en privé. ,,De realiteit toont het aan. Het is moeilijk om alles draaiende te houden met een fulltime baan”, verklaart de vereniging in Het Laatste Nieuws.

Door een werkweek van 30 uur in te voeren, gaan zowel mannen als vrouwen minder werken en stappen zetten om evenwichtiger te leven, argumenteert de vrouwenvereniging.

Wetenschappers van de Vrije Universiteit Brussel gaan de tijdsbesteding van de medewerkers voor en tijdens de verkorte werkweek onderzoeken om te zien welke effecten minder werken heeft.

Moet Nederland ook aan de werkweek van vier dagen? Dit is wat arbeids- en organisatiepsycholoog Tosca Gort daarvan denkt:

 

https://www.ad.nl/ad-werkt/deze-belgische-werknemers-schakelen-over-op-een-werkweek-van-30-uur~a2e2a8fb/

Gerelateerde artikelen

Gerelateerd

Duurzaam reizen: zo krijg je je personeel mee

Duurzaam reizen: zo krijg je je personeel mee

Wil je je medewerkers duurzaam van en naar werk laten reizen, bijvoorbeeld met de elektrische leaseauto, fiets of het openbaar vervoer? Splits ze jouw beslissingen niet zomaar in de maag, maar betrek ze actief bij je duurzame plannen, adviseert arbeidspsycholoog Tosca...

Lees meer
Volg mij

Schrijf je in

Meer nieuws? Schrijf je in