De Podcast Psycholoog | Werkgeluk | Tosca Gort

Alle Pers, Podcasts & Radio | 0 Reacties

Geschreven door Website

Waarom ben jij actief in je professionele leven? Strek je ernaar om een impact te hebben op de wereld, wil je je kennis zo veel mogelijk vergroten, of haal je voldoening uit financiële welvaart? Stel deze vraag aan je vrienden en familie, en je zult merken dat de motivaties om dag in dag uit naar het werk te gaan sterk uiteenlopen. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je niet alleen gelukkig bent op je werk, maar dit geluk ook behoudt, aangezien je waarschijnlijk een groot deel van je week op die plek doorbrengt?

In dit gesprek met arbeids- en organisatiepsycholoog Tosca Gort onderzoeken we wat mensen zo gelukkig maakt op hun werkplek. We bespreken ook wat je kunt ondernemen als dit momenteel niet het geval is. Als je na het beluisteren van deze aflevering tot de conclusie komt dat je je in een ‘gouden kooi’ bevindt, of juist begrijpt waarom je nog steeds enthousiast aan je werkdag begint, wellicht is dit nieuwe jaar een geschikt moment om de balans op te maken.

Waarom heeft niemand je ooit geleerd hoe je stress moet hanteren, iemand kunt troosten, of kunt stoppen met het voortdurend checken van je Instagram? De Podcast Psycholoog behandelt in elke aflevering een relevant psychologisch thema en biedt direct toepasbare tips voor je dagelijks leven.

Het team achter de podcast bestaat uit Marissa van der Sluis, de oprichter en gastvrouw, die zowel de master Sociale Psychologie als de master Klinische Psychologie cum laude heeft behaald. Ze heeft jarenlange ervaring als therapeut in Amsterdam en als docent aan de Universiteit van Amsterdam op de afdeling Klinische Psychologie. Leonie van Dijk, mede-oprichter van De Podcast Psycholoog, heeft gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en richt zich voornamelijk op zaken rondom editing en productie. Daarnaast werkt ze als onderwijscoördinator en studentcoach bij de opleiding CMD.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerd

&C – Slapend rijk worden

&C – Slapend rijk worden

Binnen tien jaar miljonair zijn en daar weinig voor hoeven doen: passief inkomen klinkt als muziek in de oren. Maar slapend rijk worden, kan dat eigenlijk wel? En geeft dat überhaupt voldoening? De hele dag lekker shoppen of naar de sportschool gaan en tóch een...

Lees meer
Volg mij

Schrijf je in

Meer nieuws? Schrijf je in