okt 29, 2021 | Alle Pers | 0 Reacties

LINDA – Iris gaat viraal met post over gebrek aan ambitie (en ze blijkt niet de enige)

Alle Pers | 0 Reacties

Geschreven door Website

Jessica de Jong | 28 oktober 2021

Iris Lommerde voelt zich als millennial schuldig dat ze niet zo ambitieus is. Haar bijdrage hierover op LinkedIn kreeg veel bijval.

‘Niet ambitieus zijn is een soort scheldwoord, heb ik het idee’, verwoordt ze haar gevoelens.

Gebrek aan ambitie
Ze vraagt zich af of ze de enige is die geen ambities heeft, die niet precies weet wat ze met haar leven wil of waar ze zichzelf over vijf jaar ziet. Haar oproep kreeg heel wat bijval. Ze blijkt dan ook zeker niet de enige te zijn die op onbegrip stuit zodra ze uitspreekt gebrek aan ambitie te hebben.

‘De inspiratieblogs en quotes vliegen me om de oren. ‘Ambition is the path to succes’ geeft ze als voorbeeld. Iris staat anders in het leven, ze rolt mee in wat het leven haar toegooit. ‘Als ik grote beslissingen moet nemen, vraag ik me af: word ik hier blij van.’

Voordelen
Iris wil vooral inzoomen op de voordelen van een ambitieloos bestaan: ze staat helemaal open voor nieuwe ervaringen en is zeer zelden teleurgesteld wanneer dingen niet lopen zoals verwacht.

Iris is na het delen van haar bijdrage behoorlijk overdonderd door alle aandacht. Ze wil daarom op dit moment niet inhoudelijk reageren. Haar post mochten we wel delen.

Niet verkeerd
Arbeidspsycholoog Tosca Gort geeft aan dat het helemaal niet verkeerd is om geen ambitie te hebben. Zij zegt wel dat ambitie op de werkvloer in deze maatschappij vaak de norm is.

“Dat geldt ook voor extraverte mensen, die hoor je en zie je en zijn net wat handiger in zaken zoals over je zelf praten en presenteren. Dat zit in je persoonlijkheid. Mensen die altijd maar door gaan en zo 80 uur in de week werken, die hebben dat in zich. Dat kun je niet zomaar aanleren. Als Iris haar gebrek aan ambitie heeft omarmd en ze kan haar eigen broek ophouden, kan ik alleen maar zeggen: goed voor haar!”

 

BRON LINKEDIN FOTO UNSPLASH

Gerelateerde artikelen

Gerelateerd

Trouw – Leven zonder diploma

Trouw – Leven zonder diploma

Het eindexamen van de middelbare school wordt gezien als een belangrijke rit de passage in het leven. Een diploma is een soort akte van bekwaamheid, met een sterke symboliek. De impact als je je school niet afmaakt gaat dus heel ver, merkt ook schrijver Sofie...

Lees meer
Ouders van nu – Doodop in de kroeg

Ouders van nu – Doodop in de kroeg

5 juni 2023 - 20:37 Doodop in de kroeg: waarom het soms lastig is je nieuwe leven als ouder te accepteren Een kind krijgen verandert alles, ontdekte journalist Floor Bakhuys Roozeboom toen ze moeder werd. Maar dat toegeven is lastig. En dus staat ze doodop in de kroeg...

Lees meer
Volg mij

Schrijf je in

Meer nieuws? Schrijf je in