apr 21, 2014 | Pers | 0 Reacties

Outplacement

Pers | 0 Reacties

Geschreven door Tosca Gort

Outplacement coaching legt de nadruk op het krijgen van energie, vertrouwen en een proactieve houding. Wanneer u ontslagen dreigt te worden, noodgedwongen op zoek moet naar een nieuwe baan of boventallig wordt verklaard bent u bij uw coach voor outplacement bij het juiste adres. Deze gebeurtenissen gaan vaak gepaard met het ervaren van stress, schaamte of onzekerheden. Een coach biedt handvatten en werkt samen om deze gevoelens de baas te zijn en zal daarnaast professionele hulp bieden bij het vinden van een nieuwe baan. Werkgevers zijn verplicht een transitievergoeding te betalen voor deze werknemers. Uw outplacementtraject kan hiermee worden vergoed. 

 

Outplacementtraject coaching

Een outplacementtraject is onderverdeeld in verschillende fases die worden doorlopen. 

  • Fase 1: het verwerken van het ontslag. Vaak zijn de gevoelens van het ontslag nog niet verwerkt. Echter is dit van belang voor een optimaal functioneren en op zoek te kunnen gaan naar een nieuwe baan. De situatie van de vorige baan wordt in deze fase in kaart gebracht zodat de coach u beter zult begrijpen.
  • Fase 2:  werken aan persoonlijke ontwikkeling.

Dit wordt gedaan door uw zelfkennis te vergroten. Bijvoorbeeld door bewust te worden van uw kwaliteiten en talenten, maar ook waar uw verbeterpunten liggen. 

  • Fase 3: de zoektocht naar een baan. De focus ligt hier op het ontdekken van het soort werk wat u graag wilt doen. Waar liggen uw interesses en wat vindt u nou echt belangrijk in uw werk?  Bij welk bedrijf is dit mogelijk? Ook kan er aandacht worden besteed aan uw sollicitatievaardigheden, netwerk skills en curriculum vitae. 
  • Fase 4: het krijgen van ondersteuning en begeleiding bij het sollicitatieproces. Bijvoorbeeld door tezamen te evalueren over de sollicitaties en worden er aanvullende tips gegeven om de zoektocht naar de juiste baan te vergemakkelijken. 

Coach outplacement 

Verschillende coaches staan voor uw klaar om u te begeleiden in uw outplacementtraject. Kies een coach die bij u past om optimale resultaten te behalen. U kunt hier een gratis orientatiegesprek plannen met een outplacement expert naar keuze.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerd

RTL editie NL – Avondklok

RTL editie NL – Avondklok

Door de komst van de avondklok zullen veel mensen hun dagschema om moeten gooien. Een lekkere avondwandeling of hardlooprondje zit er niet meer in. Kan de middag de nieuwe avond worden? Donna Tancev werkt nu fulltime thuis. Door het nieuws van de invoering van de...

Lees meer
Volg mij

Schrijf je in

Meer nieuws? Schrijf je in