apr 21, 2014 | Alle Pers | 0 Reacties

Outplacement

Alle Pers | 0 Reacties

Geschreven door Website

Outplacement coaching legt de nadruk op het krijgen van energie, vertrouwen en een proactieve houding. Wanneer u ontslagen dreigt te worden, noodgedwongen op zoek moet naar een nieuwe baan of boventallig wordt verklaard bent u bij uw coach voor outplacement bij het juiste adres. Deze gebeurtenissen gaan vaak gepaard met het ervaren van stress, schaamte of onzekerheden. Een coach biedt handvatten en werkt samen om deze gevoelens de baas te zijn en zal daarnaast professionele hulp bieden bij het vinden van een nieuwe baan. Werkgevers zijn verplicht een transitievergoeding te betalen voor deze werknemers. Uw outplacementtraject kan hiermee worden vergoed. 

 

Outplacementtraject coaching

Een outplacementtraject is onderverdeeld in verschillende fases die worden doorlopen. 

  • Fase 1: het verwerken van het ontslag. Vaak zijn de gevoelens van het ontslag nog niet verwerkt. Echter is dit van belang voor een optimaal functioneren en op zoek te kunnen gaan naar een nieuwe baan. De situatie van de vorige baan wordt in deze fase in kaart gebracht zodat de coach u beter zult begrijpen.
  • Fase 2:  werken aan persoonlijke ontwikkeling.

Dit wordt gedaan door uw zelfkennis te vergroten. Bijvoorbeeld door bewust te worden van uw kwaliteiten en talenten, maar ook waar uw verbeterpunten liggen. 

  • Fase 3: de zoektocht naar een baan. De focus ligt hier op het ontdekken van het soort werk wat u graag wilt doen. Waar liggen uw interesses en wat vindt u nou echt belangrijk in uw werk?  Bij welk bedrijf is dit mogelijk? Ook kan er aandacht worden besteed aan uw sollicitatievaardigheden, netwerk skills en curriculum vitae. 
  • Fase 4: het krijgen van ondersteuning en begeleiding bij het sollicitatieproces. Bijvoorbeeld door tezamen te evalueren over de sollicitaties en worden er aanvullende tips gegeven om de zoektocht naar de juiste baan te vergemakkelijken. 

Coach outplacement 

Verschillende coaches staan voor uw klaar om u te begeleiden in uw outplacementtraject. Kies een coach die bij u past om optimale resultaten te behalen. U kunt hier een gratis orientatiegesprek plannen met een outplacement expert naar keuze.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerd

Trouw – Leven zonder diploma

Trouw – Leven zonder diploma

Het eindexamen van de middelbare school wordt gezien als een belangrijke rit de passage in het leven. Een diploma is een soort akte van bekwaamheid, met een sterke symboliek. De impact als je je school niet afmaakt gaat dus heel ver, merkt ook schrijver Sofie...

Lees meer
Ouders van nu – Doodop in de kroeg

Ouders van nu – Doodop in de kroeg

5 juni 2023 - 20:37 Doodop in de kroeg: waarom het soms lastig is je nieuwe leven als ouder te accepteren Een kind krijgen verandert alles, ontdekte journalist Floor Bakhuys Roozeboom toen ze moeder werd. Maar dat toegeven is lastig. En dus staat ze doodop in de kroeg...

Lees meer
Volg mij

Schrijf je in

Meer nieuws? Schrijf je in