jan 26, 2021 | Alle Pers, TV & Events | 0 Reacties

RTL editie NL – Avondklok

Alle Pers, TV & Events | 0 Reacties

Geschreven door Website

Door de komst van de avondklok zullen veel mensen hun dagschema om moeten gooien. Een lekkere avondwandeling of hardlooprondje zit er niet meer in. Kan de middag de nieuwe avond worden?

Donna Tancev werkt nu fulltime thuis. Door het nieuws van de invoering van de avondklok heeft ze besloten haar dag anders in te gaan delen. “Ik werk als recruiter en ik ben overdag bezig met telefoontjes plegen en nieuwe kandidaten zoeken. Maar het zoeken van de kandidaten kan ik ook ’s avonds in bed doen, dat hoeft niet overdag”, zegt ze tegen EditieNL. Dat geeft overdag weer wat meer ruimte voor een wandeling of een bezoek aan haar opa of oma.

Miniatuurvoorbeeld Lees ook:
Rutte: per direct maximaal één persoon op bezoek
“Een groot deel van mijn werk bestaat uit het afspeuren van LinkedIn. Dat kan ook in de avonduren, dan kan ik overdag wat meer vrij nemen.”

Dat is ook waar arbeidspsycholoog Tosca Gort voor pleit. “Kijk of je je dagindeling wat kunt verschuiven”, zegt ze tegen EditieNL. “Kijk er creatief en open naar. Kijk of je overdag wat meer licht kunt pakken en in de avond wat meer kunt werken. Neem wat meer pauzes en wees flexibel, laat het negen tot vijf werken los.”

Avondwandeling gaat eraan
Zelf baalt ze ook van de avondklok. “Mijn avondwandeling gaat eraan en dat vind ik vreselijk.”

Ze roept iedereen op om te blijven zoeken naar wat voor jou kan werken. “Er zijn heel weinig mensen die deze situatie goed trekken. Probeer controle over de situatie te behouden, heb het er met collega’s over wat voor jou kan werken. En zorg dat je de avond een positieve invulling geeft.”

https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5209736/avondklok-nieuwe-dagindeling-werken-de-avond

Gerelateerde artikelen

Gerelateerd

Volg mij

Schrijf je in

Meer nieuws? Schrijf je in