jul 9, 2018 | Alle Pers | 0 Reacties

Marie Claire – ‘Te aardig zijn voor je collega’s schaadt je carrière’

Alle Pers | 0 Reacties

Geschreven door Website

Het zit in de aard van de mens om graag aardig gevonden te worden. Hoewel vriendelijk zijn zeker voor goede karma zorgt, is het niet altijd beter voor je carrière, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Californië.

Minder succes
Wat blijkt? Aardige collega’s krijgen minder betaald ten opzichte van collega’s die niet zo vaak een ander voor laten gaan. Ook krijgen deze werknemers minder snel promotie. Vriendelijke medewerkers zijn sneller geneigd om hun eigen succes op te offeren. Ook zijn ze minder snel geneigd om hard te onderhandelen over hun loon of positie.

Tip
Ben jij die aardige collega? Dan is het tijd om iets aan jouw gedrag te veranderen. Arbeidspsycholoog en coach Tosca Gort vertelt aan AD: “Je moet ervoor zorgen dat je dat niet oneindig doet. Bepaal van tevoren wat je specialisme op werkgebied is. Als een vraagstuk daarbij past, dan bied je je diensten aan. Andere dingen laat je aan je voorbij gaan. En verleen vooral ‘vijf-minuten-gunsten’: Zeg niet zomaar ja op dingen die langer duren.’’

Gerelateerde artikelen

Gerelateerd

Volg mij

Schrijf je in

Meer nieuws? Schrijf je in