nov 17, 2017 | Alle Pers, TV & Events | 0 Reacties

VICE Tonic Talk – Over Burnout en Stress

Alle Pers, TV & Events | 0 Reacties

Geschreven door Website

Tonic Redactie

Morgen is de dag dat Tonic, het gezondheidsplatform van VICE, officieel gelanceerd wordt in Nederland. Achter de schermen zijn we natuurlijk al een tijdje actief, zoals jij ongetwijfeld gemerkt hebt. De afgelopen weken hebben jullie al een heel divers scala aan Tonic-artikelen voorbij zien komen, waarin kwesties over gezondheid, welzijn en ontwikkelingen in de zorg aan de kaak gesteld worden en op een begrijpelijke manier uitgelegd worden.

Zo kwamen we al met de serie ‘Ik vraag dit voor een vriend’, een rubriek waarin gênante vragen beantwoord worden, schreven we over hoe het is om als medewerker in de zorg met extreem agressieve mensen met een verstandelijke beperking te werken, legden we uit waarom ketamine het beste medicijn ter wereld is, en spraken we de fotografiestudent die weet dat ze op den duur doof en blind zal worden.

Naast de video’s en artikelen die op onze site te vinden zijn, zullen we ook regelmatig Tonic Talks gaan organiseren: terugkerende evenementen waarbij ervaringsdeskundigen en experts met elkaar in gesprek gaan over urgente gezondheidskwesties die onze generatie bezighouden.

De eerste editie van deze Tonic Talks zal op 15 november, om 16:30, plaatsvinden in Amsterdam. Het eerste evenement zal zich volledig op burn-outs richten, en experts als Witte Hoogendijk (psychiater, hoogleraar en hoofd van de afdeling Psychiatrie bij Erasmus MC in Rotterdam) en Tosca Gort (arbeidspsycholoog) gaan vanuit een wetenschappelijk en praktisch oogpunt over dit onderwerp spreken.

En jij kunt daar ook bij zijn. Stuur een mailtje naar nl.rsvp@vice.com met in de titel ‘Tonic Talks 15 november’, en dan hoor je snel meer van ons. Mocht je er nou niet in levenden lijve bij kunnen zijn, dan is het evenement ook via een livestream op onze facebookpagina te volgen.

In de aanloop naar de eerste editie van Tonic Talks zullen er, vanaf vandaag tot en met 15 november, verschillende artikelen gepubliceerd worden over burn-outs. Vind ze hier terug. We hopen je de 15e te zien!

Woensdag 15 november organiseert Tonic Nederland de eerste editie van Tonic Talks, die helemaal om burn-outs draait. Heb jij een prangende vraag omtrent burn-outs die je graag aan psychiater Witte Hoogendijk of arbeidspsycholoog Tosca Gort zou willen stellen? Stuur je vraag dan hier in, en misschien wordt-ie aankomende woensdag wel beantwoord.

Tonic is de nieuwe site over gezondheid van VICE. Volg ons op Facebook.

TOSCA GORT - VICE TONIC TALK

TOSCA GORT – VICE TONIC TALK

Gerelateerde artikelen

Gerelateerd

Trouw – Leven zonder diploma

Trouw – Leven zonder diploma

Het eindexamen van de middelbare school wordt gezien als een belangrijke rit de passage in het leven. Een diploma is een soort akte van bekwaamheid, met een sterke symboliek. De impact als je je school niet afmaakt gaat dus heel ver, merkt ook schrijver Sofie...

Lees meer
Ouders van nu – Doodop in de kroeg

Ouders van nu – Doodop in de kroeg

5 juni 2023 - 20:37 Doodop in de kroeg: waarom het soms lastig is je nieuwe leven als ouder te accepteren Een kind krijgen verandert alles, ontdekte journalist Floor Bakhuys Roozeboom toen ze moeder werd. Maar dat toegeven is lastig. En dus staat ze doodop in de kroeg...

Lees meer
Volg mij

Schrijf je in

Meer nieuws? Schrijf je in